zondag, augustus 20, 2006
Salade "Hoogh Bezoeck"
De salade van het restaurant waar de "Hooked-on-ATC" groep al twee keer heeft gegeten is bij mij zo favoriet dat ik getracht heb hem zelf samen te stellen.
Nu is het ons eigen recept geworden waar wij graag ons maag mee vullen.
Voor 2 personen:
1 kipfilet in blokjes
1 bakje spekreepjes
1 bak champignons in plakjes gesneden
1 banaan in plakjes gesneden
Stuk komkommer in dikke plakken
2 tomaten ontvellen ,zaad er uit en in parten snijden
IJsbergsla of evt. gemengde sla ( plukken of snijden )
Waterkers, preischeutjes (extra ter versiering)
Pijnboompitten of salademix (flink wat) droog roosteren.
Voor het sausje,
Crème fraise
3 eetlepels slaolie
2 eetlepels azijn
wat mayonaise
Peper en zout
Dit alles losroeren tot een sausje en p.p opdienen in een aparte schaaltjes.
De spekblokjes in een pan zachtjes bakken en als ze kleuren er de kipfilet aan toevoegen.
Als deze bijna gaar zijn de plakjes champignon er aantoevoegen en onder voortdurend omscheppen meebakken.
Ondertussen de pijnboompitjes roosteren.
Het geheel warm en wel op de salade scheppen, de pitjes er royaal over strooien en afwerken met de waterkers en preischeutjes.
Eventueel serveren met stokbrood en kruidenboter.
Eet smakelijk Rini.
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
3 opmerkingen:
jum jum! Die salade is ook een favoriet van mij. Ga deze vast een keer proberen!!!
That salad looks so yummy :o)
Nou Rini, het ziet er voortreffelijk uit!!!!
Ik ga het ook eens proberen, salade a la Rini!!!!
Een reactie posten