Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

My own book

My own book . - a photoset by Catharinas-Love on Flickriver

woensdag, september 23, 2009

Jeugd sentiment

Dit Hummeltje heb ik ooit van mijn ouders gekregen in 1955 .
Wat het nu precies waard is weet ik niet maar zij betaalden er toen 7,50 voor toen ze in Duitsland op vakantie waren .
Heb net een site opgezocht van Hümmnl en daar zijn de beeldjes heel wat duurder , overigens heb ik niet dit beeldje kunnen ontdekken .
Maar het is echt een schatje en hangt bij mij in de hobby kamer .

13 opmerkingen:

"Création" zei

Wat een bijzonder lief Hummeltje is dit Rini. Dit soort beeldjes zijn behoorlijk prijzig maar voor jou is dit exemplaar natuurlijk GOUD waard. Enig dat je het nog altijd hebt hangen, inderdaad jeugdsentiment. Het is echt een heel lieflijk en vredig beeldje, en zo schattig met het bijtje op de rand.

Je had wat vraagjes op mijn blog, en nee.....dat vind ik helemaal niet erg hoor. Wat het lettertype betreft, er is een site waar je allerlei leuke dingen kan vinden en zo ook de mogelijkheid om het lettertype te veranderen voor je blog. Als je op mijn blog nu even helemaal onderaan kijkt dan zie je staan, "I Changed my font at The Cutest blog on the blog.com" als je daar op klikt dan kom je meteen op de plek waar je eventueel als je dat wil je lettertype kan veranderen. Zelf gebruik ik "Lucida Handwriting" en vind dat erg mooi en sierlijk.
En je vraag over Astrologie, wat houd dat precies in vroeg je. Daar kan ik een heel lang verhaal over schrijven. Maar het komt eigenlijk hier op neer, ik heb heel veel interesse in de mens op zich, en heb daar ook veel boeken over gelezen. Zo ook veel boeken over astrologie, het grappige is dat alle sterrenbeeldingen bepaalde eigenschappen hebben, in grove lijnen kloppen die bijna altijd, en daardoor snap je ook beter waarom mensen bepaalde dingen doen, zoals ze ze doen. Aan bepaald gedrag kan ik gewoon raden wat het sterrenbeeld is. Als ik mensen zie en hun mimiek bestudeer dan is het vaak nog veel duidelijker voor me. En aan ogen kan ik het ook vaak zien. Dit is dus een heel lang verhaal geworden maar voor de materie op zich nog maar een klein stukje natuurlijk.

Heerlijke avond nog,
lieve groet Josephine

Vicki zei

Hi, Catharina,
I love the expression on the Hummel's face! Thank you for sharing. Vicki

my day zei

Hoi Rini,
aaah, inderdaad een schatje en iets om heel zuinig op te zijn en wat het ook waard mag zijn voor jou is het van een heel andere waarde,mooi hoor.
Groetjes, Ingrid.

Anna zei

wat een prachtig hummeltje heb je!
ze zijn altijd te herkennen aan hun typische gezichtjes!
zo'n lieve uitstraling...
de waarde van iets is altijd moeilijk te bepalen, als het al lang uit de collectie is, die waarde zou je eigenlijk het beste aan een verzamelaar kunnen vragen!
maar sentimentele waarde is niet te betalen, toch?

Anna zei

ps. waar woon je in Best?
vind je het leuk idee om eens bij mij te komen, zodat we misschien samen kunnen knutselen?

rosabeer zei

Hoi Rini, ik heb problemen met mijn computer vandaar dat je nog niets van me gehoord hebt (zit nu even op mijn werk te internetten, shame!!!). Maar het beertje komt in orde, ik hoop dat je nog even geduld hebt. Dan krijg je hem cadeau van me voor al het lange wachten.
groetjes en een fijn weekend.

Riet zei

Wat een schattige hummel Rini. Deze heb ik ook nog nooit gezien. Ik heb ze wel eens in de winkel gezien, nog niet zo lang geleden, en toen wist ik niet wat ik zag van de prijzen. Ik heb er ook eentje, heb ik 45 jaar geleden aan mijn schoonmoeder gegeven en toen ze overleed weer mee terug genomen. Dit is een hele bekende van een jongetje met een hoedje op, alleen jammer het veertje is er afgebroken. Ik heb er ook een paar geborduurd en ben er nog met een bezig. Ik heb nog meer hummel patronen maar ben even van het borduren af. Fotograferen en bloggen is nou weer even mijn eerste hobby. Ach ja, verandering van spijs doet eten, toch...
GRoeten van Riet

Anya zei

Mijn ouders hebben ook verschillende hummelbeeldjes en Ja ze zijn nu heel veel waard (tenm dat heb ik horen vertellen)
Die van jou heb ik nog nooit gezien.
Ik vind hem enig :)))))

Bonjade zei

Die van jou is sowieso onbetaalbaar toch?
Echt een dotje vind ik hem.
Fijne dag

Martha's Favorites zei

I just love to look at your blog. I don't know a thing that you are saying. But your pictures are worth a thousand words. Blessings, Martha

LiLi M. zei

Ach, ik vind het ook een schatje. Ik heb er eentje in de kast staan. Het is een boompje waar een jongetje in geklommen is en onderaan staat een hondje te blaffen. Als ik hem oppak ben ik weer 3 jaar en terug in Rotterdam in ons bovenhuis. Daarom doe ik hem ook niet weg, hoewel het toch niet mijn ding is, is deze Hummel helemaal mijn ding!

Je vroeg mij hoe je lid van de Button Floozies kan worden. Als je naar de blog gaat (dat kan evt. via de button op mijn blog of mijn profiel pagina) dan zie je daar zoiets als; join the button floozies aan de rechterkant, maar ik meende gehoord te hebben dat de blog vol is. Google staat een maximum aan leden toe en dat is dacht ik bereikt. Misschien dat je het voor de zekerheid Abby, de beheerster, kunt vragen, je kunt haar vast bereiken via de blog. Als het niet lukt om haar te bereiken dan hoor ik het wel. Succes!

Anna zei

wij wonen in Speelheide, vlakbij 'de Voeg'
mijn emailadres: anna@onsmail.nl

(dan hoeft niet alles via de blog)

Regina zei

These are pretty composition.

Sorry the last time I wasn't looking cleary I thought it was a cheesy filled spagg:) hehe.