Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

My own book

My own book . - a photoset by Catharinas-Love on Flickriver

zaterdag, juni 14, 2008

Workshop Vilten bij :ATELIERZAKEN in Tilburg .

Hier zijn we bezig met plukjes trekken uit de wol van ca. 6 cm , Mieke is extra kleurtjes aan het toevoegen en ik ben bezig met een witte lap .
Ja Rini het is goed luisteren naar wat de lerares aan het uitleggen is .
Mieke heeft al 2 flesjes groene zeep gebruikt om haar lap nat te maken .De vullingis 3 cm groene zeep en dat aanlengen met handwarm water . Dan mag je het plat gaan drukken zodat de vezels in elkaar krimpen . Daarna komt een kalmerend karweitje , het langdurig wrijven over de lap zodat hij goed plat wordt .
Dan ga je de lap inpakken in de noppen folie en strak oprollen en 3 minuten heen en weer rollen uitpakken en de tegenovergestelde 3 kanten op de zelfde manier bewerken
Hier is de lap met handwarmwater gewassen om het zeepsop er uit te krijgen .
Daarna ging hij in een katoenen tasje in de ceintrifuge .
We moeten nog een keer terug om bloemen te maken en een hengsel en te zorgen dat de lap een tas gaat worden .
Het was een erg gezellig werk met prima begeleiding van de dames van het ontwerperscollectief ATELIERZAKEN in Tilburg . telf.013-5352693

10 opmerkingen:

Mieke zei

Super weer gegeven!!!
Was gaaf he;o).Op naar volgende week!!

Klaartje zei

Ben benieuwd naar jullie tassen! :)

yvette zei

hoi hoi, ik zag je bij Mieke, via Martine en ik ben een vilt addict!Ik "spaar"blogs over vilt, mag ik je linken? ook ik ben heel erg benieuwd naar jullie tassen ...yvette

Sandra zei

Hoi Rini, Dank voor je berichtje op mijn blog. Leuk he, al die viavia links. Zie dat je ook druk bent met vilten. Leuk om te doen en een leuk resultaat.
Zal op deze wijze maar even jou vragen beantwoorden, mijn werkjes zijn ook van vilt. De rode is gepunched en de groene nat gevild. Beide zijn ongeveer A4 groot.
Denemarken is inderdaad een land om tot rust te komen!
Groetjes,
Sandra

Martine zei

Hallo Rini, leuk dat je bij me op bezoek was. Je ziet dat vilten zeer verslavend is. Als je dat niet wil,moet je nú uitstappen maar.................. als ik je zo bezig zie vrees ik dat het al te laat is. Het virus heeft je al te pakken.
Groetjes van Martine

Patrice zei

Jij vond het dus leuk?! Oh ik griezelde ervan toen ik het ging proberen...jammer maar niet aan mij besteed!
Wil wel graag je eindresultaat bewonderen hoor!!!!

Grtjs Patrice

Agitte huberts zei

Ziet er heel gezellie uit, hoop gauw een keer echt wat je af te kunnen spreken.

groetjes Agitte
www.creagits.nl

Peggy zei

Thanks so much for your comment. Yes you can make the little pillows, is very easy. You can fill it with with rice or coton. Sure you can tell about over me in your blog.
Peggy

belindaschneider zei

not surprised you make a white purse! :) look forward to seeing the finished piece

Liezbeth zei

Dat ziet er wel erg leuk uit Rini. Ben een tijdje niet langs geweest, maar hoop dat het met jou ook snel wat beter gaat.
Las nu ook over het overlijden van Eric, wat vreselijk. Je wilt gewoon niet het overlijden van iemand meemaken waarvan je ook de geboorte hebt meegemaakt. Wens julie en de rest van de familie heel veel sterkte. Hoop dat de Art wat afleiding geeft.