Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

My own book

My own book . - a photoset by Catharinas-Love on Flickriver

donderdag, oktober 25, 2007

Na natuurramp in Spanje weer veilig thuis . Deluge !!!

Artikel uit een krantje , als je er op klikt is het te lezen e.v.t .

Boom die om lag op het toegangspad naar ons huis , de enige manier om weg te komen dus als de nood aan de man zou zijn . De boom was zo'n 15 meter hoog met een giga grote kruin .
De stam lag net aan de andere kant van het hek , daar hebben we veel geluk aan gehad !


Maarten op weg naar het afvoer putje om blad te verwijderen ! Zie je het water overal langs de muren en het plafond stromen ?

Met negen man een hele dag bezig geweest , maar toen konden we weer de deur uit .
Was 1 ruit nou al niet voldoende geweest denk je gelijk , toch weer een schade post van 500 Euro alleen voor deze ruiten . En wat er uit de auto vandaan gejat is blijkt toch ook al minimaal zo'n 900 euro te zijn .
Dit zijn de moddervoet afdrukken van de dief !!!! Na een goede reis richting ons vakantie verblijf in Altea , een zonnige week en wat korte maar hevige regenbuien , keerde alles zich tegen ons .

Het begon 's avonds om 9 uur verschrikkelijk te onweren en te regenen waarna we eigenlijk gelijk al zonder stroom kwamen te zitten .

Dus dan maar naar bed , dachten wij .

Mis dus , het bed had ook al het nodige hemel water ontvangen via het plafond en het stroomde langs de muren op heel veel plaatsen . Eerder ook al last van gehad maar toen was het maar op drie plaatsen aan het lekken geweest .

De patio stond blank en het dorre blad van de druivenrank veroorzaakte daardoor water overlast in de gang en logeerkamer .

Maarten is daarna zeker om het kwartier in zijn blootje naar buiten gegaan om het vuil van het afvoerputje te halen ( dat ging zo door tot 27 uur na de eerste klap van het onweer )

Tijdens het onweer hoorde ik een erg raar geluid en dacht ik dat er op de weg 2 auto's op elkaar botsten , later bleek het een zeker 15 meter hoge boom van de buren geweest te zijn die van zijn plaats gespoeld was en over het toegangpad naar ons huis terecht gekomen was , samen met kabels wat achteraf bleek de telefoon kabels en geen stroom te zijn .

Even daarna ontdekten wij dat we ook geen water meer hadden .

Er was al zoveel ellende in het dorp dat daar zeker niemand voor zou komen om ons te helpen .

Later bleek dat er ook diverse lichte aardbevingen geweest waren in de kuststreek o.a in Calpe zo'n kleine 5 km bij ons vandaan .

Ik denk dat dat door al die verschrikkelijke donderslagen heel veel mensen is ontgaan , want bij ons hoorde je ook alles dreunen en rinkelen in huis .

De dag erna hebben vrienden en buren van de verhuurders ons de hele dag geholpen met zagen en hakken om in ieder geval het pad weer vrij te krijgen .

Ook hadden wij toen weer elektra en water zodat we ons weer konden douchen .

's Nachts hoorde ik de deurklopper om 23.38 en even later weer . Maarten wakker gemaakt , het licht naast bed uit gedaan en ramen en deuren na gekeken , niets te zien . Goed en wel op bed gebeurde het weer , ons rondje nogmaals gemaakt en gedacht dat de buren uit Madrid over gekomen waren om naar hun schade aan alles te komen kijken .

's Ochtends maakte Maarten zijn rondje om te kijken of alles in orde was en toen zag hij onze fleece jacks naast de auto liggen , 2 ramen kapot en de deuren stonden open .

Chaos van allerlei spullen die ze niet konden gebruiken op de banken en de vloer .

Een buurjongen die goed Engels spreekt en dus voor ons als tolk wilde fungeren is mee gegaan naar het politie bureau . Onderweg daarnaar toe , dus op het toegangspad , vond Maarten sandalen ????

Later zagen wij dat er blote moddervoeten afdrukken bij de voordeur en de schuur op de patio stonden !

De nacht erna hoorden wij weer gerommel en hebben wij naar aanleiding van een tip van de buren het buitenlicht diverse malen aan en uit gedaan en daar zijn ze door afgeschrikt .
En jawel de andere dag zagen wij weer andere voetsporen op de tegels .

De buren naast ons wisten precies te vertellen hoelaat het alletwee de keren geweest was omdat hun honden aansloegen .

Het bestellen en inzetten van de ramen heeft bijna een week geduurd i.v.m zon en feestdagen enz anders hadden wij onze vakantie wel eerder afgebroken , want zeker ik heb geen oog meer dicht gedaan .

De ochtend van vertrek kwamen wij er achter waarom de sandalen op het pad stonden want onze bergwandelschoenen met wandelsokken die achter Maarten zijn zitting stonden waren ook gejat .
Tijdens de thuisreis kwamen we achter steeds meer dingen die niet meer aanwezig waren zoals het Zwitserse zakmes van mijn vader , de ver-schijner , Maarten zijn reserve bril in koker .( wat moeten ze er mee ???) We wisten al van onze nood telefoon met oplaadsnoer en de reserve portemonnee met 10 euro ( gelukkig verder alles in het kluisje ) en het kleine verrekijkertje wat we speciaal voor in het dashboardkastje gekocht hadden .

Wat waren wij blij weer in ons eigen droge huis te zijn , dan besef je ook ten volle pas wat je allemaal meegemaakt hebt .
Nu wil ik alleen maar weer tot rust komen , dat is denk ik wel te begrijpen .

12 opmerkingen:

Godelieve zei

Wat een rotvakantie! Jammer dat je dit allemaal moest meemaken!

Anietje zei

Balen zeg, wat een vreselijke tijd is dit geweest.
En je had je er nog wel zo op verheugd.
Maar eenmaal lekker thuis, kom je wel weer tot rust. Kruip lekker in je hobbykamer, en laat het verleden achter je.
Succes en sterkte.

Audrey zei

Wat een ellende Rini! Ik had nog wel aan jullie gedacht toen we hier zagen van het wateroverlast!
Sterkte!

Nicoleke zei

Dit verdienen jullie helemaal niet. Ik ben er gelijk ondersteboven van.
Gelukkig zijn jullie toch goed thuis gekomen, en kan je hopelijk alles terug op een rijtje zetten, en tot rust komen.

Annes Art zei

Nou nee, daarvoor ga je echt niet op vakantie,wat verschrikkelijk allemaal!!hopelijk kom je thuis weer gewoon tot rust, sterkte!!

Klaartje zei

Wat een tegenvaller zo! :( Gelukkig zijn jullie nu weer lekker thuis en kun je vast en zeker wat tot rust komen!

DymphieM zei

O nee zeg, wat een toestanden. Van zo'n vakantie knap je niet echt op. Ik hoop dat je dit snel weer achter je kunt laten. Sterkte!

Angelina zei

Wat vervelend dat jullie dit mee moesten maken. Ik hoop dat je snel de rust kunt vinden. Sterkte!

Elizabeth zei

Rini wat een ellende zo'n vakantie, dat wens je je ergste vijand niet toe. Je gaat voor je rust en komt met veel stress weer terug. Heel veel sterkte om weer een beetje bij te komen.

Nancy Dooren zei

Wat een rot vakantie hebben jullie gehad!!! Eigenlijk kan je het geen vakantie meer noemen....Jullie hebben alleen maar stress en ellende achter de rug!!!!! Ik heb nog wel aan jullie gedacht; dat jullie aan het genieten waren van het weer en de omgeving. Maar niets is minder waar...
Ik ben blij dat jullie veilig thuis zijn en ik hoop dat jullie een beetje bij kunnen komen nu...
Veel sterkte van Nans.

Marianne zei

Heel naar allemaal. We zijn blij dat jullie weer veilig thuis gekomen zijn. Ik hoop dat je de rust kan vinden in het maken van mooie dingen.

liefs Marianne

Trudi Sissons zei

Rini - something happened but I can't read about it! It looks BAD - I hope you are OK!